Moi ja tervetuloa mun kotisivuille. Mun nimi on Olli ja oon reilu parikymppinen valokuvaajan alku Tampereelta. Mun pääasialliset kuvauskohteet on viime vuosien ajan olleet henkilökuvat, mutta tykkään kuvailla myös luonnossa etenkin omilla retkillä. Kuvissa tärkeää on laadun lisäksi luoda kuvalla jokin fiilis. Olkoon se sitten ”wautsi oot upee” tai luoda tunnelma ja tarina jostain hetkestä luonnossa, niin aina pyritään luomaan jotain, joka säväyttää. No mutta, tässä teille vastauksia muutamiin kysymyksiin musta:

Kuvaaja: Ansku Määttä (Instagramissa @photosbyanskua)

Milloin aloitit kuvaamisen?
Aloitin kuvaamisen 2017 keväällä ostettuani ensimmäisen kamerani. Alkuun tuli kuvattua kaikkea tähtitaivaista limutölkkeihin, mutta aika pian kiinnostus lähteä kuvaamaan ihmisiä ja opettelemaan henkilökuvauksen saloja kasvoi. Henkilökuvia tuli alkuun kuvattua kavereiden kanssa, mutta pian löysin myös TFCD-maailmaan, mikä on opettanut paljon uusien henkilöiden kanssa kuvaamisesta. Henkilökuvat onkin olleet pääasiallinen kuvauskohde syksystä 2017 lähtien.
Miksi kuvaat?
Henkilökuvauksessa etenkin parasta on uusiin ihmisiin tutustuminen sekä heidän kanssa uuden ”taiteen” luominen. En ehkä ole tosin se taiteellisin kuvaaja, mutta ylipäätään eri ihmisten kanssa tulee toimittua eri lailla, mikä johtaa uusiin ja mahdollisesti erilaisiin kuviin kuin toisen mallin kanssa kuvatessa.
Valokuvaus tasapainottaa myös mukavasti omaa pitkälti teknisellä alalla työskentelyä ja haastaa minua luomaan joka kerta jotain uutta.
Onko tavotteita kuvaamisen suhteen?
On. Itselle valokuvaus jäisi hirveän tylsäksi harrastukseksi, mikäli ei pyrkisi haastamaan itseään ja kehittymään jatkuvasti. Siksi asetan itselleni vuosittain tavoitteita, mihin pyrin vuoden aikana sekä pidemmällä aikavälillä, on se sitten uuden editointityylin tai uuden valaisutekniikan opetteleminen. Vuodelle 2021 olen asettanut tavoitteeksi opetella kuvaamaan ja käsittelemään videota.
Onko jotain muuta mitä haluaisit tietää minusta? Jätä kysymys oheiseen boksiin, niin pyrin lisäilemään siitä tietoja tänne!
Submit
Thank you!
Back to Top